УМБАЛ Св. Марина“-Варна  бе отличена с призови позиции в страната

...
УМБАЛ Св. Марина“-Варна  бе отличена с призови позиции в страната
Коментари Харесай

УМБАЛ Св. Марина с призови позиции в национална класация за най-добрите болници

УМБАЛ " Св. Марина “-Варна  бе отличена с призови позиции в страната в границите на Национална ранглиста " Най-добрите лечебни заведения “, която дефинира най-хубавите лечебни заведения в 7 основни медицински специалности на районен и народен принцип. Според изследването, което е извършено сред  пациенти, общопрактикуващи лекари и мениджъри на лечебни заведения, варненската " Св. Марина “ е преди всичко в Североизточния район в направленията педиатрия, УНГ, ортопедия, хирургия и кардиология, а в националната ранглиста е оценена с първо място в направление педиатрия и второ място в направление УНГ. Изследването, което е извършено от самостоятелната организация IQVIA, е оценило лечебните заведения по редица критерии - технология, специализация, личен състав и качество на услугите.

" Това изследване и наблюдаване ще даде по-голяма бистрота и изясненост за пациентите в кои лечебни заведения се извършва качествена здравна помощ “, съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева. Наградите бяха получени на гала в София от проф. доктор Силва Андонова, шеф лечебно-диагностична активност в УМБАЛ " Св. Марина “.

Здравната система в България, макар провокациите, съумява да отговори на повишените условия на обществото от медицински грижи. Около това мнение се сплотиха лекари и мениджъри на лечебни заведения в страната, по време на оповестяване на резултатите от Национална ранглиста " Най-добрите лечебни заведения “. Според ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров опазването на здравето има потребност от нова рамка на финансиране, която да подсигури някакви критерии за качеството. От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че всяка година Столична община дофинансира с сред 8 – 10 млн. лева общинските лечебни заведения.

Допитването демонстрира, че за 90% от пациентите водещ фактор при избора им на лечебно заведение е компетентността на медиците. За 48% най-важното е процедурите и методите на лекуване в определената болница, а за 37% основно за избора е апаратурата. Изследването измежду 2185 респонденти сочи, че 36,4% от дамите в България попадат в болница заради акушеро-гинекологични аргументи. Пациентките с висше обучение посещават гинеколог по-често от тези с главно - 21% против 16%. 22,9% от дамите биват приети в болница в отделения по " Ендокринология “, а 9,9% попадат в отделения по " Хирургия “.  

При мъжете визитата при хирург е основа причина за хоспитализация - 19,7%. 12,6% от мъжете пациенти са признати в отделения по " Ортопедия и Травматология “, до момента в който при дамите този дял е 5,9%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР